GK Trick

English Quiz For IBPS SO Prelims

Q1.  Which of the following will be the FIFTH sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q2.  Which of the following will be the FIRST sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q3.  Which of the following will be the SECOND sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q4.  Which of the following will be the THIRD sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Q5.   Which of the following will be the FOURTH sentence after the rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Directions (6-10): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and choose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer.

Q6. Touted as the most expansive film made in Indian cinema, it looks like 2.0 might become the biggest film that we have seen till date.
(a) touted
(b) expansive
(c) cinema
(d) biggest
(e) All Correct

Q7.  Learning tools and technology enable students to develop effactive self-directed learning skills.
(a) learning
(b) technology
(c) enable
(d) effactive
(e) All Correct

Q8. Interective social skill games are excellent learning tools that teach children discipline because playing games requires children to follow rules and guidelines in order to participate.
(a) interective
(b) discipline
(c) guidelines
(d) participate
(e) All Correct

Q9. Learning tools and technologies like social learning platforms make it easy for teachers to create and manage groups.
(a) technologies
(b) platforms
(c) teachers
(d) manage
(e) All Correct

Q10. Educators can also join online profesional learning communities to ask questions and share tips and stay connected with a global educators’ community.
(a) educators
(b) profesional
(c) questions
(d) community
(e) All Correct

Directions (11-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct.

Q11.  At my favorite hotel, the staff always knows what I want before I …………………. my desires.
(a) stammer
(b) express
(c) halt
(d) enunciate
(e) Both (b) and (d)

Q12.  There was a slight …………….. in the ground when the skyscraper they were demolishing crashed to the ground.
(a) tremor
(b) soften
(c) steady
(d) Both (b) and (e)
(e) vibrate

Q13. The former teen heartthrob is currently appearing on a reality program in order to …………….. his career.
(a) renovation
(b) upliftment
(c) rejuvenate
(d) defame
(e) None of the Above

Q14.  If the fire seems as though it’s going to ……………….. the entire community, the local fire department will call in nearby stations.
(a) deepen
(b) engulf
(c) redress
(d) overtaking
(e) Both (b) and (d)

Q15.  Twenty years after the woman’s murder, questions about her death continue to …………….. and remain unanswered.
(a) leaving
(b) cherish
(c) vanished
(d) linger
(e) Both (b) and (d)












SOLUTIONS

1.E
2.B
3.D
4.C
5.A
6.B
7.D
8.A
9.E
10.B
11.E
12.A
13.C
14.B
15.D

5 Banking and SSC : English Quiz For IBPS SO Prelims Q1.  Which of the following will be the FIFTH sentence after the rearrangement? (a) A (b) B (c) C (d) D (e) E Q2.  Which of the foll...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science