GK Trick

Current Affairs Questions for SBI PO 2017

Q1. The International Monetary Fund (IMF) projected a marginally higher than expected growth for the world economy at _______ percent in 2017
(a) 4.5
(b) 3.6
(c) 3.5
(d) 3.2
(e) 4.2

Q2. Madhya Pradesh government has signed a power purchase agreement (PPA) with which Rail Corporation to supply 24 per cent of electricity generated from the Rewa ultra mega solar project.
(a) Lucknow Metro Rail Corporation
(b) Delhi Metro Rail Corporation
(c) Mumbai Metro Rail Corporation
(d) Karnataka Metro Rail Corporation
(e) Kolkata Metro Rail Corporation

Q3. TAL Manufacturing Solutions, a wholly owned subsidiary of Tata Motors has launched India’s first industrial articulated robot and it goes by the name ___________.
(a) BRAVO
(b) CHARLIE
(c) TITAN
(d) BRABO
(e) None of the given options is true

Q4. The RBI permitted banks to invest up to _________ of the unit capital of a Real Estate Investment Trust (REITs) or Infrastructure Investment Trusts (InvITs).
(a) 20%
(b) 12%
(c) 15%
(d) 14%
(e) 10%

Q5. The English translation of writer Perumal Murugan’s novel named has won the Sahitya Akademi’s award for translation in English 2016.
(a) Half Woman
(b) Part time Worker
(c) Mangalayatan
(d) One Part Woman
(e) None of the given options is true

Q6. Name the person who has become the first visually impaired Indian runner to complete the historic Boston Marathon.
(a) Sagar Baheti
(b) Naval Kulkarni
(c) Saumya Vashishtha
(d) Shankar Alam
(e) Noor Sheikh

Q7. The 2017 BRICS Film Festival will be held in which country from June 23 to 27, 2017?
(a) South Africa
(b) Russia
(c) Brazil
(d) China
(e) India

Q8. National Civil Services Day is celebrated on _____________.
(a) 22 March
(b) 21 March
(c) 21 April
(d) 23 April
(e) 22 April

Q9. BRICS Film Festival 2016 was held in _____________.
(a) Brazil
(b) New Delhi
(c) Russia
(d) South Africa
(e) China

Q10. Name the person who inaugurated the two-day 11th Civil Services Day program in New Delhi.
(a) Shri Pranab Mukherjee
(b) Shri Rajnath Singh
(c) Shri L K Advani
(d) Shri Narendra Modi
(e) Shri Amit Shah











Solutions

1.C
2.B
3.D
4.E
5.D
6.A
7.D
8.C
9.B
10.B




5 Banking and SSC : Current Affairs Questions for SBI PO 2017 Q1. The International Monetary Fund (IMF) projected a marginally higher than expected growth for the world economy at _______ percent in 20...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science