GK Trick

Banking Current Affairs Questions & Answers

1)   Where did the third edition of the G20 Framework Working Group conclude on 29th March, 2017?
a. Lucknow
b. Allahabad
c. Mirzapur
d. Varanasi

2)   Which drug injection did USFDA approve on 28th March 2017, the first such for eczema?
a. Dupident
b. Dupitent
c. Dupixent
d. Dupizent

3)   Which country is being voted on for inclusion in NATO on 28th March 2017?
a. Montenegro
b. Zambia
c. Tanzania
d. Siberia

4)   Match the following GST bills correctly with their respective provisions:
IGST Levy and collection of tax on intra-state supply of goods and services
CGST Levy and collection of tax on inter-state supply of goods or services
UTGST Levy on collection of tax on intra-UT supply of goods and services

a. 1-I, 2-ii, 3-iii
b. 1-ii, 2-i, 3-iii
c. 1-iii, 2-ii, 3-i
d. None of the above

5)   Who is the 46th Grandmaster of India?
a. Srinath Narayanan
b. Vishwanathan Anand
c. Chandan Katna
d. None of the above

6)   Which State became the first to win all major domestic BCCI tournaments in a year?
a. Kerala
b. Karnataka
c. Telangana
d. Tamil Nadu

7)   Which city saw the launch of wired broadband internet services of 1 Gbps for the first time in India?
a. Chennai
b. Hyderabad
c. Vijaynagar
d. Amravati

8)   For which state's development has India signed its first loan agreement with NDB?
a. MP
b. UP
c. HP
d. AP

9)   What is the name of the ousted South Korean president first to be arrested?
a. Park Teun-hye
b. Park Geun-hye
c. Park Meun-hye
d. Park Cheun-hye

10)   Which record did Peggy Whitson, the oldest spacewoman in the world break?
a. Most spacewalks performed by a woman
b. Longest duration of spacewalk performed by a woman
c. Most number of days at ISS for women
d. Both b and c
e. All the above

11)   Which retail company has launched an in-store payment solution through UPI with NPCI?
a. Reliance Retail
b. Big Bazaar
c. FabIndia
d. Myntra

12)   Emission norms for coal and thermal power plants were set up with respect to which pollutant(s)?
a. PM
b. SO2, NO2, Hg
c. Water Consumption
d. Only a and b
e. All the above










Solutions

1.D
2.C
3.A
4.B
5.A
6.D
7.B
8.A
9.B
10.A
11.A
12.E





5 Banking and SSC : Banking Current Affairs Questions & Answers 1)   Where did the third edition of the G20 Framework Working Group conclude on 29th March, 2017? a. Lucknow b. Allahabad c. Mirzapur d...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science