GK Trick

Quantitative Aptitude for NIACL Assistant Prelims Exam: 2018

Q1. Shikha got married 9 years ago. Today her age is 4/3 times her age at the time of marriage. At present her daughter’s age is one-sixth of her age. What was her daughter’s age two years ago? 
(a) 6 years
(b) 7 years
(c) 3 years
(d) Can’t be determined
(e) 4 years

Q2. In an examination there are 30 questions 1 marks is given for each correct answer and 0.25 is deducted for every incorrect answer. Aman attempted all the questions and scored 13.75. How many incorrect answers did he have? 
(a) 10
(b) 11
(c) 12
(d) 15
(e) 13

Q3. The compound interest accrued on an amount of Rs. 25500 at the end of 3 yr is Rs. 8440.5. What would be the simple interest accrued on the same amount at the same rate in the same period? 
(a) Rs. 4650
(b) Rs. 5650
(c) Rs. 6650
(d) Rs. 7650
(e) Rs. 8420

Q4. The sum of three consecutive even numbers is 44 more than the average of these numbers. Which of the following is the largest among these numbers?  
(a) 16
(b) 18
(c) 24
(d) Can’t be determined
(e) None of the above

Q5. Raman drove from home to a neighboring town at the speed of 50 km/h and on his returning journey, he drove at the speed of 45 km/h and also took an hour longer to reach home. What distance did he cover each way? 
(a) 450 km
(b) 225 km
(c) 900 km
(d) 500 km
(e) 600 km

Directions (Q.6-10): Two equations I and II are given below in each question. You have to solve these equations and give answer 
(a) if x < y
(b) if x > y
(c) if x ≤ y
(d) if x ≥ y
(e) if x = y or no relation can be established

Directions (11 - 15): What will come in place of question mark (?) in the following questions?
Q11. 64.5% of 800 + 36.4% of 1500 = (?)² + 38
(a) 32
(b) 38
(c) 42
(d) 48
(e) 34

Q12. 6435.9 + 7546.4 + 1203.5 = ?
(a) 15188.5
(b) 15185.8
(c) 15155.5
(d) 15815.8
(e) 14515.8

Q13. 4.5 × 437 ÷ 19 = ?
(a) 103.5
(b) 115.3
(c) 105.3
(d) 113.5
(e) 108.5

Q14. 14% of 250 ×? % of 150 = 840
(a) 15
(b) 18
(c) 16
(d) 12
(e) 8









SOLUTIONS



1.E

2.E

3.D

4.C

5.A

6.E

7.E

8.B

9.B

10.A

11.A

12.B

13.A

14.C

15.A





5 Banking and SSC : Quantitative Aptitude for NIACL Assistant Prelims Exam: 2018 Q1. Shikha got married 9 years ago. Today her age is 4/3 times her age at the time of marriage. At present her daughter’s age is one-sixt...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science