GK Trick

Questions on IBPS PO

1. Value added services means—
(A) Giving full value for money
(B) Better value for higher price
(C) Costlier service
(D) Additional service
(E) All the above

2. CRM means—
(A) Customer Relationship Management
(B) Customer Retention Manager
(C) Customers’ Relatives Meet
(D) Channel Route Market
(E) Channel Representative Manager

3. A ‘Target Group’ in Marketing means—
(A) To whom the sales should be directed
(B) A group of Sellers
(C) A group of Buyers
(D) A group of Products
(E) All the above

4. The Target Group for Credit Cards is—
(A) All Card holders
(B) All existing borrowers
(C) Individuals with taxable income
(D) All of these
(E) None of these

5. Bancassurance means—
(A) Assurance given by banks to Loanees
(B) Assurancsurancee to bank with one bank
(C) Assurance to repay loans
(D) Assurance to give good service
(E) Selling inproducts through banks

6. Cross-selling means—
(A) Selling with a cross face
(B) Selling to Red Cross members
(C) Selling to Blue Cross members
(D) Selling across countries
(E) Selling other products to existing customers

7. One of the following is not a function of Retail Banking ………
(A) Accepting fixed deposits
(B) Giving Home loans
(C) Giving Education Loans
(D) Joint ventures
(E) None of these

8. Digital Marketing is—
(A) A way of Direct Marketing
(B) A way of Indirect Marketing
(C) A strategy of the DSAs
(D) All of these
(E) None of these

9. Market segmentation helps in—
(A) Identifying the target group
(B) Focussed marketing
(C) Improved lead generation
(D) Only (A) and (B)
(E) All (A), (B) and (C)

10. Only one of the following is true. Find the same—
(A) Marketing is not required in a monopolistic situation
(B) Marketing is not required in Public enterprises
(C) Marketing depends on competitors’ performance
(D) Marketing has no role to play in production levels
(E) Motivated employees do not require sales incentives















Solutions



1. d
2. a
3. c
4. b
5. e
6. e
7. d
8. a
9. a
10. a








5 Banking and SSC : Questions on IBPS PO 1. Value added services means— (A) Giving full value for money (B) Better value for higher price (C) Costlier service (D) Additional servic...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science