GK Trick

Current Affairs for bank exam

1)   The objective of which company is to identify port led development projects under Sagarmala?
a. Sagarmala Port Trust Authority
b. Jawaharlal Nehru Port Trust Authority
c. Sagarmala Development Company
d. None of the above

2)   Who was Gaya Prasad Katiyar?
a. Social activist
b. Freedom fighter
c. Industrialist
d. Both a and b

3)   US based scientists have discovered a bio-battery on a single sheet of?
a. Metal
b. Paper
c. Chrome
d. Plastic

4)   Ratansiri Wickremanayake was the PM in which government?
a. Mahinda Rajapakasa
b. Chandrika Kumaratunga
c. Both of the above
d. Neither of the above

5)   India's first DigiDhan Mela was held in which state?
a. Punjab
b. Delhi
c. Haryana
d. None of the above

6)   How many cheetah can be found in the world, according to a study which says they are endangered?
a. 7,000
b. 7,100
c. 7,200
d. 7,300

7)   Scientists have used diamonds to assemble electrical wires ______ wide?
a. Three atoms
b. Four atoms
c. Five atoms
d. Six atoms

8)   Which real estate portal has tied up with real estate major TATA Housing to create a digital marketing platform?
a. Housing.com
b. Makaan.com
c. 99 acres.com
d. None of the above

9)   How many tourists visited India in Dec 2016?
a. 8.91 lakh
b. 8.90 lakh
c. 7.91 lakh
d. 7.90 lakh

10)   India has successfully test fired Agni 5 on 26th Dec 2016. What is its range?
a. Over 4,000 km
b. Over 5,000 km
c. Over 6,000 km
d. None of the above












Solutions

1.C
2.B
3.B
4.C
5.C
6.C
7.A
8.A
9.A
10.B








5 Banking and SSC : Current Affairs for bank exam 1)   The objective of which company is to identify port led development projects under Sagarmala? a. Sagarmala Port Trust Authority b. Ja...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science