GK Trick

English Quiz (Error Detection) for IBPS 2019 Exam

Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice.

Q1. Improving IT literacy is a great task ahead (A)/ because for Digital India to become successful (B)/ it is necessary that masses know how (C)/ to utilized the digital resources.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q2. Indian schools and colleges need to prepare the youth for a very (A)/ different economic and digital world because (B)/ the skills to survive and prospering in the future will be (C)/ very different from what they are today.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q3. At the dawn of the 21st century, we are amidst the information revolution (A)/ or ‘information age’ which was termed as the Third wave (B)/ by the celebrated novelist Alvin (C)/ Toffler in his 1980 novel. (D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q4. The e-governance empowers the citizens (A)/ by improve the accessibility of (B)/ government information to citizens at(C)/ any time as per their convenience. (D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q5. The consensus on climate change is (A)/ that it has begun to affected (B)/ the intensity and frequency (C)/ of extreme weather events.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q6. Green Highways Policy to build a 1.4 km long tree (A)/ line with plantation along both sides of national(B)/ highways will go a long way in (C)/ enhancing the forest and tree cover.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q7. India’s GDP is growing quite well, (A)/ though there is disputes about whether (B)/ it has grown faster under the (C)/ present or previous governments.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q8. One must bear the fact (A)/ in mind that the significant of (B)/ the Indian Ocean is because of (C)/ the increasing activity therein. (D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q9. The Goods and Services Tax Network (GSTN) is reportedly (A)/ unable to get the electronic way bill, meant to tracking (B)/ intra-state and inter-state movement of (C)/ goods, as rules have not yet been finalised.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q10. China in recent years under Xi Jinping has hosted a number (A)/ of military parades to celebrate their victory over Japan (B)/ during the second world war, inviting numerous (C)/ foreign leaders as well to be present. (D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q11. Structural forces within the global economy have been (A)/ driving down wages and creating insecure employment while (B)/ increasing the mobility of capital and (C)/increase incomes from ownership of capital. (D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q12. After falling consistently against (A)/ the US Dollar for most (B)/ of the year, the Rupee has (C)/ managed to gained some ground.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q13. Over the last one and a half years, (A)/ farmers have been protesting (B)/ across the country (C)/ and organising mass gatherings.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q14. It is a know fact that Indian (A)/ states with a better Human (B)/ Development Index tend to (C)/ have better voter turnouts. (D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error

Q15. In the aftermath of cyclonic storms, (A)/ the police were advising motorists (B)/ to travel only if their journey was (C)/ absolutely necessary.(D)/
 A
 B
 C
 D
 No Error











SOLUTIONS

1.D
2.C
3.E
4.B
5.B
6.E
7.B
8.B
9.B
10.E
11.D
12.D
13.E
14.A
15.E

5 Banking and SSC : English Quiz (Error Detection) for IBPS 2019 Exam Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in ...

No comments:

Post a comment

< >

Concept Of Science